Investicijski vodič

Osječko-baranjske županije

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovnica

Breza - udruga za rad s mladima

O udruzi:
Brezin je glavni cilj promovirati interese mladih te im pomoći u uklapanju i stvaranju uvjeta za svrhovit, cjelovit i samostalan život u društvu. Na prijateljski i topao način potičemo mlade da razviju sebe i svoje osobne interese te radne navike. A to postižemo učeći ih kako kvalitetno urediti svoje slobodno vrijeme, pružajući usluge psihološkog ili profesionalnog savjetovanja u vezi njihovih osobnih poteškoća, ali i potičemo te pomažemo njihov školski i akademski uspjeh i uspješnost općenito. Također je bitno istaknuti pomoć u traženju posla i podupiranje samozapošljavanja te drugih oblika ohrabrivanja i otvaranja samostalnih djelatnosti, kako bi korisnici uspješno razvili viziju za sretniju budućnost u kojoj će i oni moći doprinijeti društvu i zemlji u kojoj budu odlučili živjeti i zasnovati obitelj nakon školovanja. Ukratko, cilj je da naši korisnici ostvare kvalitetu na osobnom, profesionalnom i društvenom životu.

Poseban naglasak u našem radu pridaje se prevenciji asocijalnog ponašanja s kreativnim izražavanjem i toplim ljudskim odnosom.
 
Poradi što veće efikasnosti u pružanju naših usluga korisnicima, udruga Breza je organizirala stambenu zajednicu u Čepinskim Martincima. Na ovaj se način izravno pomaže korisnicima bez primjerene obiteljske podrške, ali i  obiteljima  koji imaju problema u odgoju svoje djece.

Udruga je prilagođena i posebno napravljena za rad s mladima u dobi između 14. i 21. godine. Rad u stambenoj zajednici utemeljen je na radno-okupacijskoj terapiji u aktivnostima: briga za kućanstvo i domaćim životinjama, uzgoj voća i povrća te proizvodnja svijeća i drvenih predmeta. Ove su aktivnosti posebno prilagođene i cilj im je razviti samostalnost, radne navike i druge  vještine. 

U suradnji sa švicarskim stambenim zajednicama i njihovim centrima za socijalnu skrb, već četvrtu godinu provodimo program “Doživljajne pedagogije" razmjenjujući volontere i korisnike. Stambenu zajednicu čine dvije grupe s maksimalnim kapacitetom od 8 korisnika. Iskustvo je pokazalo da je upravo seoska sredina mnogo zdravija i lakša za uspostavljanje novih socijalnih veza, odnosa i prilagodbe u procesu osamostaljivanja mladih ljudi. Zbog naših uspješnih rezultata program je odobren od Ministarstva rada i socijalne skrbi, koje dijelom i financira cijeli projekt. Breza njeguje temeljne obiteljske vrijednosti i toplinu doma, nudi vrijeme za živjeti i stvarati zajedno, vrijeme za... graditi dom.

Područja aktivnosti udruge:
- stambena zajednica „Breza“,
- savjetovalište za mlade i obitelj,
- projekti.

http://www.breza.hr

 

Newsletter

Ime:

Email: